De Dendermondenaren maken hun paardenworstjes op een geheel eigen manier klaar. Hierdoor onderscheiden de Dendermondse paardenworsten zich van bereidingen in andere steden.
Recept
Ingrediënten voor 2 personen
500 g echte Dendermondse paardenworst, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 3 blaadjes laurier, 1 kruidentuiltje, snuifje kervel en komijn, 0,75 l bruin tafelbier, bloem, boter, zwarte peper en zout.
Bereidingswijze
Verdeel de worst in gelijke stukken van ongeveer 8 cm. Prik ze, stoof ze aan in boter en laat mooi bruin worden.
Snij de uien en de knoflook in stukken, voeg ze bij de paardenworstjes en laat even meestoven.
Strooi 2 eetlepels bloem over de paardenworstjes en roer alles onder elkaar. Blus met het bier, tot alles onderstaat, voeg er de laurierblaadjes en het kruidentuiltje aan toe. Kruid met zwarte peper, een snuifje komijn en zout. Laat op een zacht vuurtje zo'n 25 minuten sudderen onder deksel.
Bind eventueel de saus met wat maïzena en serveer met een snuifje kervel.
Dien op met lekkere frietjes en een streekbiertje. Smakelijk!