Pauwel Kwak was rond 1800 uitbater van een populaire afspanning in de regio en de herbergier wilde ook de koetsiers die hun voertuig niet mochten verlaten een glas bier aanbieden. Hij deed dit met een glas dat paste in de beugels van hun koets.
Het type bier dat Pauwel Kwak maakte, werd een geliefd streekbier in Oost-Vlaanderen, tot het in de loop der jaren uitgestorven raakte. Het waren de Bosteelsen die het opnieuw tot leven brachten. De brouwerij populariseerde het bier door het in een stijgbeugelglas te schenken in plaats van in een normaal bierglas. Het heeft een alcoholgehalte van 8,1 %.
Tripel Karmeliet is geïnspireerd op een 17e-eeuws recept van de Dendermondse Karmelieten. Het is een zeer verfijnd en complex goud- tot bronskleurig bier gebrouwen met drie granen: haver, gerst en tarwe. Het heeft een fruitig karakter. Een tripel, van hoge gisting met een alcoholgehalte van 8,4 % en hergisting op fles.